Home Richtlijnen

Richtlijnen

Noord-pool is een openbare databank waarin culturele vacatures en professionals bij elkaar worden gebracht. Professionals plaatsen zelf hun gegevens op de site. Vacatures worden door Noord-pool op de site geplaatst.

Professionals die belangstelling hebben voor opname in de databank vullen een aanmeldingsformulier in. Noord-pool toetst de gegevens van de kandidaat op woonplaats (Drenthe, Friesland en Groningen) en de culturele relevantie van het CV. Er is geen sprake van ballotage. Indien aan deze algemene voorwaarden wordt voldaan, ontvangt de kandidaat een bevestiging van de aanmelding en is het profiel te zien op de website van Noord-pool.

Adviesraden en culturele fondsen kunnen hun vacatures melden bij Noord-pool via Marjelle Over van K&C (marjelle@kcdr.nl). Noord-pool plaatst deze vacatures op de website met een link naar de volledige vacaturetekst. Indien gewenst kunnen professionals die op Noord-pool staan ingeschreven een bericht ontvangen als er nieuwe vacatures zijn geplaatst.

Noord-pool brengt informatie samen, maar bemiddelt niet. Adviesraden en culturele fondsen kunnen in de databank zoeken naar professionals en zelf geschikte kandidaten benaderen. Professionals kunnen rechtstreeks reageren op vacatures. Ook het actualiseren van de persoonlijke gegevens op Noord-pool is aan de professionals zelf.