Home Actueel Archief Fonds Podiumkunsten - Adviseurs

Fonds Podiumkunsten - Adviseurs

10 oktober 2016
Reageren tot: 30 oktober

Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor podiumkunsten in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten.

Het Fonds werkt met een grote pool adviseurs, die zich in wisselend commissieverband buigen over de subsidieaanvragen. Deze pool bestrijkt een breed spectrum aan expertise, zodat voor elke subsidieregeling en elke ronde een passende adviescommissie kan worden samengesteld. De adviescommissies brengen, in directe afstemming met secretarissen en programma­medewerkers, advies uit aan de Raad van Bestuur van het Fonds Podiumkunsten over de verdeling en toekenning van de subsidies. 

Vanwege het beëindigen van de termijn van een aantal adviseurs zoekt Het Fonds nieuwe adviseurs voor het beoordelen van subsidieaanvragen op het gebied van theater, muziek, muziektheater, dans en alle mengvormen tussen deze disciplines. Daarnaast wordt aanvulling gezocht voor adviseurs op het gebied van compositie, festivals, programmering en internationalisering. Ook is er behoefte aan voorzitters die commissievergaderingen onafhankelijk kunnen leiden zonder dat zij daarbij zelf oordelen.

Lees meer over deze vacature.

Terug