Home Actueel Fonds voor Cultuurparticipatie - Directeur / Bestuurder

Fonds voor Cultuurparticipatie - Directeur / Bestuurder

19 oktober 2018
Reageren tot: verlopen

Op 1 maart 2019 zal de maximale statutaire benoemingstermijn aflopen van onze huidige directeur-bestuurder, Jan Jaap Knol. Hij heeft - vanaf de start in 2008 - op beeldbepalende wijze leiding gegeven aan het Fonds voor Cultuurparticipatie en onder het motto ‘Cultuur maakt iedereen’ de organisatie ontwikkeld tot een belangrijke aanjager van landelijke ontwikkelingen in het culturele veld.

Zo zijn binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit overal in het land basisscholen en culturele instellingen samen gaan werken aan beter cultuuronderwijs. Ruim 1600 scholen doen op dit moment mee aan de Impuls Muziekonderwijs.

In de culturele sector hebben de programma’s van het Fonds geleid tot meer samenwerking en uitwisseling tussen professionals en amateurs. Het Fonds draagt inmiddels veel bij aan de talentontwikkeling in de urban arts, maar ook aan programma’s voor actieve deelname aan cultuur door ouderen.

De komende tijd zal Jan Jaap Knol zich met even grote toewijding en enthousiasme in blijven zetten voor het Fonds. Ook in de toekomst zet hij zijn kennis en ervaring graag in voor de culturele sector. Gelet op het in zicht komen van de maximale termijn zal de Raad van Toezicht dit najaar op zoek gaan naar een opvolger. De selectieprocedure hiervoor zal op korte termijn worden gestart. 

Meer informatie: www.cultuurparticipatie.nl

 

Terug