Home Actueel Mondriaan Fonds - Adviseurs beeldende kunst en cultureel erfgoed

Mondriaan Fonds - Adviseurs beeldende kunst en cultureel erfgoed

Mondriaan Fonds - Adviseurs beeldende kunst en cultureel erfgoed
19 juli 2018
Reageren tot: verlopen

Het Mondriaan Fonds zoekt adviseurs op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed. Aanvragen die bij het fonds binnenkomen, worden voorgelegd aan deskundige externe adviseurs die deze beoordelen en het bestuur adviseren.

Per 1 januari 2019 worden nieuwe leden gezocht voor de poule van adviseurs: beeldend kunstenaars en beschouwers zoals curatoren, critici, theoretici, wetenschappers, verzamelaars en medewerkers van musea en andere instellingen op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed. Dit betekent overigens niet dat adviseurs per se werkzaam moeten zijn in voornoemde vakgebieden. Ook mensen die vanuit andere invalshoeken kunnen adviseren, worden uitgenodigd te solliciteren.

Beschikbare plaatsen per 1 januari 2019
Erfgoed
Op het gebied van erfgoed zoekt het Mondriaan Fonds generalisten, met goed zicht op het erfgoedveld en erfgoedbeleid en specialisten met uitgebreide kennis op een of meerdere specifieke terreinen hierbinnen, zoals mobiel erfgoed, natuurhistorisch erfgoed, maritiem erfgoed, archieven, religieuze kunst, volkenkunde, immaterieel erfgoed en digitalisering.

Beeldende kunst
Op het gebied van hedendaagse beeldende kunst zoekt het Mondriaan Fonds beeldend kunstenaars en beschouwers (curatoren, critici, theoretici) en andere deskundigen op het gebied van audiovisuele, digitale en (nieuwe) mediakunst, (sociale) sculptuur en installatiekunst, fotografie en beeldhouwkunst.

Heeft u interesse ons te adviseren?
Sollicitaties indienen kan tot en met 7 september 2018 via het online sollicitatieformulier, voorzien van motivatie en (maximaal een A4) en cv (maximaal drie A4).

Lees hier meer over deze vacature.

Terug